MADISON VIOLET – EVERYTHING’S SHIFTING

Een kreetje van oprechte blijdschap werd er hier geuit toen we de nieuwste plaat van het Canadese duo ‘Madison Violet’ in ons stapeltje voor ‘Rootstime’ te recenseren albums mochten terugvinden. De reden hiervoor was dat we onze mening in het verleden ook al hebben mogen ventileren over “The Year Of The Horse” (2015) en “The Knight Sessions” (2017), de twee laatst verschenen albums van de dames Brenley MacEachern en Lisa MacIsaac uit Toronto, Ontario en twee platen waar we indertijd laaiend enthousiast over konden zijn.

“Everything’s Shifting” is de titel van de allernieuwste cd van beide zingende en musicerende vrouwen die zoals af te leiden valt uit hun namen hun originele roots in Schotland hebben, alhoewel ze beiden geboren zijn in het Canadese Nova Scotia. Ze bieden ons in totaal elf nieuwe folk- en popliedjes aan die ze in volledige harmonie samen hebben gecomponeerd.

Ook over deze nieuwe plaat kunnen we echt geen enkel slecht woord zeggen, want elke track is weer fris, eerlijk en erg knap georkestreerd door dit multi-instrumentalistenduo dat al zo’n 20 jaar samen muziek creëert, die op in totaal negen platen heeft gezet en in vele live optredens ten gehore heeft gespeeld voor hun brede schare fans.

De stemmen van Brenley en Lisa vloeien opnieuw zo mooi harmonieus in elkaar over bij elke song op “Everything’s Shifting”. Dat werkt warm en aanstekelijk bij het beluisteren van liedjes als “Sight Of The Sun”, “All Over Again”, eerste single “Tell Me” (zie video) en “Heart Worth Fixing”, daarmee de titels van de vier eerste songs op deze plaat vermeldend.

Maar ook de volgende nummers “Seal My Fate” (onze absolute favoriet), “Mama Told Me”, “Second Hand Fiction” en het intimistische “Nobody” verdienen evenveel aandacht van u te krijgen. Liefde (voor deze twee dames is dat de vrouwenliefde) in al zijn aspecten wordt bezongen in deze songs die willen aantonen dat er geen liefde kan zijn zonder pijn, verdriet en verlies, maar dat het altijd de moeite loont om het ideale geluk na te streven.

Als we hierboven toch al beweerden dat er geen zwakkere song op dit album staat, dan kunnen we tot slot voor de volledigheid nog best even de resterende drie liedjes vermelden, zijnde de poppy titeltrack “Everything’s Shifting”, het helende “Time To Right The Wrong” en afsluiter “Real Love”, een perfect passend gevoel dat bij ons opkomt als we deze alweer schitterende nieuwe plaat van ‘Madison Violet’ aan u mochten voorstellen.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Passenger Sounds

video